Lietuvos dienos Tartu!



Jau ketvirtus metus darome renginių ciklą Lietuvos dienos Tartu, skirtą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Šiemet renginiai vyks kovo 9-16 d. 


Programa: 

Kovo 9 d. 16 val. - Lietuviškos Užgavėnės. Bus įvairūs žaidimai vaikams ir jau ne vaikams, gražiausios kaukės rinkimai, armonika gros Ülo Saaremõts. Vieta: Tähtvere paplūdimys (šalia Tähtvere stadiono). Nuoroda į renginį:

Kovo 11 d. - dailininkės Redos Tomingas parodos „Augalai, gyvūnai ir kiti žmonės“ atidarymas Tartu universiteto Kalbų ir kultūrų koledžo laiptų galerijoje (Lossi 3).

Kovo 11 d. 18 val. - Filmo „Emilija iš Laisvės alėjos“ (rež. Donatas Ulvydas) peržiūra. Tai – išleista lietuvių istorinė drama. Filmo veiksmas susijęs su neramumais, vykusiais Kaune 1972 m. po Romo Kalantos susideginimo. Į juos atsitiktinai įsivelia pagrindinė filmo herojė Emilija, gavusi paskyrimą į Kauno dramos teatrą. Filmą pristatys ir trumpai apie 1972 m. įvykius Kaune papasakos Tartu universiteto lietuvių kalbos ir kultūros lektorė bei vertėja Tiina Kattel. Vieta: Jakobi 2, 130 aud.

Kovo 13 d. 17 val.- Seminaras Lietuvos karo istorijos tema (anglų kalba). Pranešėjas: Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karybos istorijos skyriaus muziejininkas Deividas Bankus, pranešimo tema: „Lietuva ir Švedija 1600–1629 m. kare“. Seminare bus apžvelgiama ir Abiejų Tautų respublikos istorija. Vieta: Jakobi 2, 112 aud. Nuoroda į renginį:

Kovo 16 d. 12 val. - Margučių dažymo dirbtuvės. Apie tradicinius lietuviškus ornamentus papasakos ir dirbtuves ves Birutė Petrauskaitė. Norintys galės įsigyti kiaušinių dažų. Vieta: Loodusmaja, Lille 10. Nuoroda į renginį:
https://www.facebook.com/events/423190828439122/

Organizatoriai:

Tartu lietuvių bendruomenė

Lietuvos Respublikos garbės konsulė prof. Birute Klaas-Lang


TU Kalbų ir kultūrų koledžas


Rėmėjai:

Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos lėšomis





No comments:

Post a Comment