Lietuvos 100-mečio minėjimas Tartu

Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečio proga kviečiame visus į Estijos Nacionalinį muziejų! Jame vasario 17 d, šeštadienį, nuo 12:00 vyks išskirtinė ekskursija "Estijos Nacionalinis muziejus lietuvės akimis". 1,5 val. trunkančios ekskursijos metu aplankysime pagrindinę ekspoziciją, ilgiau stabteldami prie eksponatų, kurie susiję ir su Lietuvos istorija.  


Pereisime nuo Baltijos kelio prie pirmosios Estijos vėliavos, aptarsime Livonijos karo peripetijas ir kaip Tartu gavo savo vėliavą, paieškosim panašumų ir skirtumų tarp Estijos ir Lietuvos situacijos XIII a., pašonėj įsikūrus kalavijuočiams, paspėliosime, kurie žodžiai į estų kalbą atėję iš baltų kalbų bei paliesime keletą kitų temų. 


Yra mus skiriančių, yra mus vienijančių dalykų, svarbu tai prisiminti švenčiant gražų jubiliejų. 

Nuo 11 val. bus rodomi lietuviški vaidybiniai filmai "Balkonas", "Ekskursantė", "Tadas Blinda. Legenda gimsta" ir filmas supažindinantis su lietuviškomis tradicijomis bei papročiais.
Taip pat šalia įėjimo į restoraną "Pööripäev" galite susipažinti su lietuvių Sigitos Matulevičienės ir Vido Grundos fotoparoda apie Lietuvą. 


Esate visi laukiami!

Lietuviams įėjimas nemokamas!


Nuoroda į facebook renginį: 
https://www.facebook.com/events/693985857605069/
Galite kviesti ir savo draugus estus, nes 14 val. vyks ekskursija estų kalba: 
https://www.facebook.com/events/2058466494400058/
Daugiau informacijos Estijos nacionalinio muziejaus puslapyje:  http://www.erm.ee/et/leedu-100

No comments:

Post a Comment