Kviečiame į Lietuvos dienas Tartu!

Tartu lietuvių bendruomenė kartu su Lietuvos garbės konsule, Baltijos gynybos koledžu bei Tartu Universiteto kalbų ir kultūrų koledžu kviečia į 

LIETUVOS DIENAS TARTU!

Programa: 

Trečiadienis, kovo 9 d.: 
12:00 – Lietuvos literatūros popietė Võru bibliotekoje.

Ketvirtadienis, kovo 10 d.:
15:00 – Vytauto Daraškevičiaus parodos "Į Laisvę" atidarymas. Atidaryme dalyvaus J.E. Lietuvos Respublikos ambasadorius Neilas Tankevičius.
16:00 – Jonas Ohman, švedų kalbos vertėjas, žurnalistas, publicistas ir kinematografininkas, skaitys paskaitą apie situaciją Ukrainoje ir jo suorganizuotos paramos Ukrainos kariams grupės Blue/Yellow veiklą.
17:30 – "Žalieji muškietininkai" – Jono Ohmak dokumentinis filmas, kuriame pasakojama apie bene ryškiausią Lietuvos nepriklausomybės atgavimo laikų ekologinį ir etnologinį judėjimą „Atgaja“. Savo radikaliais ir kūrybiškais protestais prieš tuometinę santvarką šis sąjūdis svariai prisidėjo prie valstybės nepriklausomybės atgavimo. Filme atskleidžiama jaudinanti „Atgajos“ lyderio Sauliaus Griciaus istorija. Šis drąsus kovotojas, idealistas paliko ryškų pėdsaką mūsų dienų Lietuvos istorijoje.
19:00 – Priėmimas

Penktadienis, kovo 11 d.: 
17:00 – Audriaus Juzėno filmas "Ekskursantė". Filmas sukurtas pagal tikrą 11-metės mergaitės iš Lietuvos istoriją. Pabėgusi iš tremtiniais perpildyto krovininio traukinio, vežusio ją ir jos šeimą į Sibirą, ji įveikė 6.000 km ilgą ir pilną pavojų bei nuotykių kelią namo - į Lietuvą.

Kovo 10-11 dienų renginiai vyks Tartu Universiteto Kalbų ir kultūrų koledže, Lossi g. 3.

Šeštadienis, kovo 12 d.:
12:00 – Cepelinų gaminimo pamoka. Kartu darysim cepelinus, ir, aišku, juos valgysim:) Atsiveskit visus draugus ir pažįstamus, net ir tuos, kuriuos jau esat supažindinę su cepelinais. Renginys vyks Tartu katalikiškos mokyklos virtuvėje ir valgykloje, Jakobi g. 41. Dalyvio mokestis - 3 eur.

Į šį renginį prašau registruotis adresu s.matuleviciene@gmail.com, kad žinotume, kiek bulvių ir mėsos parūpinti.

Iki greito susitikimo!




No comments:

Post a Comment