Lietuvos savaitė Tartu

Sveiki,

Jau šią savaitę prasideda "Lietuvos savaitės Tartu" renginiai, vyksiantys kovo 2-9 dienomis. Renginių ciklas yra skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimui. Trumpa renginio programa nuoroda į facebook renginį https://www.facebook.com/events/432723257080075/): 

Kovo 2 d. 18  val. - Lietuvos kultūros vakaras Loodusmaja. Atvyks sutartinių giedotojų ansamblis iš Kauno "Kadujo", darysim cepelinus, tiesiog pabūsim kartu ir pasilinksminsim. Daugiau apie jį: http://lietuviai-tartu.blogspot.com.ee/2017/02/lietuvos-kulturos-vakaras.htmlČia rasite registracijos nuorodą: http://moodle.ut.ee/ht_reg_form/index.php/form/view/1572, įėjimas 5 eur.

Kovo 3 d. 17 val. - "Kadujo" mokins lietuviškų šokių ir dainų Tiigi Seltsimaja patalpose. Kiek plačiau galit paskaityti čia: http://lietuviai-tartu.blogspot.com.ee/2017/02/lietuviski-sokiai-ir-dainos-tartu.html

Kovo 6 d. 18:15 - Filmas "Mes dainuosim". Tartu universitete, Ülikooli 18, 140 auditorija

Kovo 7 d. 10:30 - Tartu miesto bibliotekoje vyks knygos "Kakė Makė" vertimo į estų kalbą pristatymas. Dalyvaus vertėja Tiina Kattel.  

Kovo 8 d. 18:15 - Filmas "Vilnius ghetto". Tartu universitete, Ülikooli 18, 140 auditorija

Kovo 9 d.
13 val. -  Dokumentų ir nuotraukų parodos „Lietuvos ir Estijos valstybinių ryšių atkūrimas archyviniuose dokumentuose. Drauge nepriklausomybės link“ atidarymas. Atidarymas vyks TU Kalbų ir kultūrų koledžo foje, Lossi 3.
Ši paroda apžvelgia įvairius Lietuvos ir Estijos tarpvalstybinio bendradarbiavimo aspektus: diplomatinius santykius, ekonomiką, kultūrą. Didžioji dalis eksponuojamų dokumentų ir nuotraukų yra iš 1918-1940 m. laikotarpio, taip pat apžvelgiamas ir visaverčio tarpvalstybinio Lietuvos ir Estijos bendradarbiavimo atkūrimas prieš 25-erius metus 1990-1992 m.
Dalyvaus J.E. Lietuvos ambasadorius Estijoje Neilas Tankevičius, Tartu universiteto rektorius Volli Kalm bei Lietuvos garbės konsulė Tartu Birutė Klaas-Lang.
18 val. - Diskusija (anglų kalba) "Patriotizmas. Tautinio identiteto išsaugojimas". Bandysime atsakyti į klausimą, ką reiškia būti lietuviu/estu? Su kokiais iššūkiais susiduriama gyvenant svetur? Vakaro svečiai: Kotryna Stankutė-Jaščemskienė, Global Lithuanian Leaders vadovė bei Andero Adamson iš Švietimo ir mokslo ministerijos.  Tartu universitete, Jakobi 2, 114 auditorija
Facebook renginio nuoroda:  
https://www.facebook.com/events/645584895643339/

19:30 Priėmimas Tartu Ülikooli kavinėje, Ülikooli g. 20.

Kviečiame aktyviai dalyvauti patiems ir atsivesti draugus! Dalyvavusių visuose renginiuose laukia specialus prizas priėmimo metu!

Renginiai dalinai finansuojami LR Užsienio reikalų ministerijos pagal programą "Globali Lietuva". Kiti projekto partneriai: LR ambasada Estijoje, LR garbės konsulė Birutė Klaas-Lang, Tartu universitetas, TU Kalbų ir kultūrų koledžas, Loodusmaja.



No comments:

Post a Comment