Ankstyvos Užgavėnės Tartu lietuvių bendruomenėje


Nors tikrosios Užgavėnės buvo dar gana toli, tačiau dėl susidariusių aplinkybių Tartu lietuvių bendruomenė atšventė jas truputį iš anksto - vasario 18-ąja (galima juk žiemą ir anksčiau išvaryti?).

Šventėme, žinoma, su visais privalomais atributais: More (rankų darbo!), blynais, laužu bei Kanapinio ir Lašininio kova. Bet apie viską iš pradžių.

Estiškasis Naglis Šulija išpranašavo mums gerą orą, saulę, tad slėptis po skėčiais neteko, švietė saulė iki kol sutemo. Susirinko nemažas būrys bendruomenės narių, Baltijos gynybos koledžo studentų ir dar didesnis būrys vaikų. Pasistiprinę blynais bei ant laužo keptomis dešrelėmis pažaidėme keletą žaidimų, kad laikas neprailgtų ir ligos neužpultų. Norėdami įsitikinti ar tikrai žiema pasitrauks ir užleis vietą pavasariui, surengėme Lašininio ir Kanapinio kovą, kuri buvo tikrai neeilinė, nes šį kartą personažais persirengė vaikai. Po įnirtingos kovos Kanapinis nugalėjo ir paskelbė, jog pavasaris ateis (sulaukėm!)! Šventės pabaigoje sudeginome Morę, kartu su visom per metus susikaupusiom negerovėm ir laukiame ateinančio pavasario!

Ačiū visiems atvykusiems ir susitiksime Lietuvos dienose Kovo 2-9 dienomis! 

No comments:

Post a Comment